Bejegyzés kép

Az intézmény három ütemben újul meg.

Tízmilliárd forintból fejlesztik és újítják fel a mosdósi kórházat – jelentette be Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap délután egy sajtótájékoztatón.

– A beruházás három ütemben valósul meg. Az elsőben a használaton kívüli és rossz állapotban lévő épületeket bontják el. Ez az épületek 43 százalékát érinti, 71 ingatlanból 31-et bontanak le. A 140 ágyas pavilont szintén átépítik és kétezer négyzetméteres új épülettel bővítik. Ekkor újítják fel többek között a régi uszodát is – mondta sajtótájékoztatón Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője, aki sokat lobbizott a beruházásért.

A második ütemben 1,6 milliárd forintért a szociális otthont újítják fel, ahol a jelenlegi 1000 négyzetméteres épület a duplájára nő és új épületszárnnyal is bővül.

A harmadik ütemben 4 milliárd forintért az egykori Pallavicini-kastélyt teszik rendbe. A teljes körű rekonstrukció magában foglalja többek között az igazgatási épület és a gyógyszertár felújítását is, valamint egy mini hotel és gyermekfoglakoztató is épül.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról számolt be, hogy a három ütem akár egyszerre is megvalósulhat, a pénz rendelkezésre áll a beruházásra.

Dr. Moizs Mariann, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója hangsúlyozta, hogy a komplex rekonstrukció alatt is biztosítani fogják a betegellátást.

A beruházás kivitelezése a tervek szerint 2022-ben indul.

A mostani, az intézmény történetének legnagyobb fejlesztése, mellyel a gyógyítás, a rehabilitáció és szociális ellátás is korszerűbbé válik. Mindez több mint 300 ezer embert, Somogy megye egész lakosságát érinti.

A Kaposi Mór Oktató Kórház mosdósi telephelyén jelenleg 7 osztályon, 226 ágyon történik fekvőbeteg ellátás. 137-en dolgoznak az intézményben, amely 50 fővel bővülhet a felújítás után.

 

Következő
Oltási terv, regisztráció, vakcinák – ezek a legfontosabb tudnivalók