Bejegyzés kép

Meghosszabbítottuk a nemzeti konzultációs kérdőív kitöltésének határidejét december 15-ig.

A kérdéssor hét, főként energiabiztonsági jellegű kérdést tartalmaz, de szó esik a turizmust ért szankciós károkról és az élelmiszerbiztonságunkat érintő témában is kapnak kérdést a válaszadók, akiknek a száma nemrég meghaladta az egymilliót is.

Brüsszel az emberek megkérdezése nélkül vezette be az Oroszország elleni elhibázott szankcióit, melyekről most az unióban elsőként a magyarok mondhatnak véleményt.

Ha 1 millió, 2 millió ember elmondja az álláspontját, az már olyan mintavétel az ország a társadalom véleményéről, amit figyelembe kell venni.

Töltsük ki  a nemzeti konzultációs ívet, hogy egy megalapozott véleménnyel tudjunk menni Brüsszelbe tárgyalni.

Továbbra is az a célunk, hogy Magyarország kimaradjon a háborúból, valamint, hogy megpróbáljuk meggyőzni Brüsszelt, hogy a háború ellenében hozott szankciós intézkedéssorozat rossz irány, nem visz közelebb a megoldáshoz. Mindezek csak értelmetlen módon nehezítik az európai, köztük a magyar emberek életét.

A háborúra adott válaszként a brüsszeli adminisztráció első lépése a szankciós politika létrehozása volt, ez azonban energiaválságot és növekvő energiaárakat okozott. A háború és az energiaválság az árak növekedésén keresztül pedig elhozta a magas inflációt.

Megpróbáljuk elérni, hogy a szankciók az ország számára legfontosabb energetikai területre ne vonatkozzanak. Hiszen nem politikai, nem ideológiai, hanem fizikai kérdés, hogy az energiát honnan kapja Magyarország, amelynek erre csak gáz-, illetve olajvezetéken van lehetősége.

 

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője

 

 

Következő
Búcsú az ársapkától