Bejegyzés kép

Hétvégén elértük a 4 millió átoltottat. Újabb enyhítések léptek életbe, a védettek több szolgáltatást, így például színházi előadásokat, sporteseményeket, fürdőket, éttermek belső tereit is használhatják már.

Egy szabály azonban változatlan maradt: továbbra is mindenkinek,- védettnek és oltás nélkülinek- kötelező a maszk használata az utcán.

A kültéri maszkviselés szabályai nem változtak, minden település minden terén, utcáján kötelező a maszkviselés, csakúgy, mint a boltokban és a tömegközlekedési járműveken.

Mindannyiunknak kellemetlen ez, különösen most, hogy itt a jó idő. Szeretnénk már nagyot szippantani a friss tavaszi levegőből, illatokból. Erre azonban egy kicsit még várni kell.

Az alagút vége viszont már látszik. Egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy hosszú- hosszú idő után végre visszakapjuk a régi életünket. Egy kis türelemre azonban még szükség van.

Néhány külföldi példa azt mutatja, hogy van remény arra, hogy legalább a szabadban hamarosan megszabaduljunk a maszkoktól. Az Egyesült Államokban a védettek – akik már legalább két hete a második oltást is megkapták- szabadtéren nem kell, hogy maszkot viseljenek.

Az Egyesült Államokban jelenleg 42-44 százalék körül van az első körös átoltottság, vagyis nem sokkal járnak nálunk előrébb.

Izraelen is hasonló a helyzet, a tervek szerint Lengyelországban pedig várhatóan pedig május közepén szűnik meg a szabadtéren a maszkviselési kötelezettség.

Saját magunk és mások egészégének védelme érdekében kérem, hogy aki még nem regisztrált az oltásra, az tegye ezt meg, mert csak így győzhetjük le a vírust, és térhet vissza életünk a régi kerékvágásba.

Gelencsér Attila

Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselő

 

Következő
Már a külföldön élő és a külhoni magyarok is regisztrálhatnak az oltásra