Bejegyzés kép

Közel ötven, hazája iránt elhivatott, az egységes alapkiképzésre jelentkező fiatal vonult be Kaposvárra, az MH 5. Területvédelmi Ezred kötelékébe október 9-én, hétfőn.

„A legmodernebb eszköz semmit sem ér, ha nincs mögötte elhivatott, rátermett magyar katona. Önök a kiképzés végére ilyen katonákká válnak. A megpróbáltatások és nehézségek szülte barátságok, és az itt megszerzett tudás egy életen át elkíséri önöket, gazdagabbak lesznek vele” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Gelencsér Attila országgyűlési képviselő a honvédeket a Táncsics Mihály laktanyában.

Az Egységes Alapkiképzési Program keretében a most bevonult állomány az első öt hétben alapkiképzésen vesz részt, majd ezután egy hét adminisztrációs időszak következik, végül pedig a kéthetes lövész-alapozó képzés vár rájuk. Ez utóbbi egy szerteágazó kiképzés, amely egyaránt tartalmaz elméleti és gyakorlati elemeket.

KG_20231009_kaposvar_eap_bevonulas_001

„Ki kell emelni a legfontosabb dolgot, azt, hogy az alapkiképzésen összekovácsolódnak a bajtársaikkal és egy csapattá fognak válni. Ehhez sok türelemre, a másik tiszteletére és elfogadására lesz szükségük. Együtt kell mozdulniuk, ha valamelyikük elfárad, úgy érzi, hogy tovább már nem megy, akkor a többieknek fel kell karolniuk, mert együtt képesek végrehajtani a feladatot” – fogalmazott Kátai Róbert alezredes, az MH 5. Területvédelmi Ezred parancsnokhelyettese.

A Kaposváron és a sántosi gyakorló- és lőtéren tartott kiképzés alatt olyan szilárd tudást kapnak a katonák, amelyre a későbbi szakkiképzések alkalmával megalapozottan lehet építeni.

A cikk a honvedelem.hu oldalon olvasható.

https://honvedelem.hu/hirek/ujabb-alapkikepzes-kezdodott-kaposvaron.html

Következő
Micsoda hét, micsoda magyarok!