Bejegyzés kép

Fél hétkor érkezett Magyarországra az a repülőgép, amely szállította a koronavírus elleni vakcina második, 70 ezer oltóanyagot tartalmazó  szállítmányát. Ezúttal is speciális, hűthető dobozokban szállították a német-amerikai fejlesztésű oltóanyagot – hangzott el az M1 Híradójában. A most érkezett szállítmány 35 ezer magyar egészségügyi dolgozó oltására elegendő.

Nyolc óra körül pedig már a szállítmány  a világ egyik legnagyobb szállítmányozással és logisztikával foglalkozó vállalatának Budapest környéki telephelyén volt – mondta az M1 tudósítója.

Hozzátette, a vakcinákat tartalmazó konténert a repülőtéren nem bontották fel, átpakolták egy kamionra, ami a raktárbázisra szállította azokat.

Koronavírus elleni oltóanyagot, a Pfizer-BioNTech vakcinákat tartalmazó konténer, miután kipakolták egy repülőgépből a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren (Fotó: Nemzeti Fotótár: Kovács Tamás)

A konténert a raktárbázison bontják fel, itt szortírozzák az oltóanyagot tartalmazó hűtőládákat, amik 21 oltópontra, több fővárosi és vidéki kórházba kerülnek majd.

A hűtőládák szárazjég segítségével tudják mínusz 60 és mínusz 90 fok között tárolni az ampullákat, így tíz napig képesek garantálni az oltóanyag minőségét. Miután az oltóanyagot felolvasztják, még öt napig lehet tárolni 2-8 fok közti hőmérsékleten.

A Pfizer vakcinája korszerű, új technológiával előállított oltás, nem tartalmazza sem a kórokozót, sem annak részeit, csak egy genetikai információt, amely a vírus tüskefehérjéjét kódolja.

A címlapfotó illusztráció. 

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/koronavirus/cikk/2020/12/30/ujabb-koronavirus-elleni-vakcinaszallitmany-erkezett-magyarorszagra-video

Következő
Kétszázzal több kistelepülésen igényelhető a falusi csok