Bejegyzés kép

A kormány az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében rendezi meg az akcióhetet.

Azon a héten a kórházak országszerte – Budapesten kiemelten – megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják az oltatlanokat és a második, harmadik oltást felvenni akarókat.

November 22-étől 28-áig 7–19 óra között 101 megyei és városi kórházban várják az oltakozni szándékozókat

– írták.
Azoknak, akik már korábban regisztráltak a www.eeszt.gov.hu honlapon, továbbra is az időpontfoglalót javasolják, akár az első, akár az elmaradt második vagy harmadik oltásukat akarják felvenni.

Ugyanakkor azon a héten időpontfoglalás nélkül is lehet érkezni az oltásra.

Ebben az esetben az oltás érkezési sorrendben történik. Az akcióhéten azok az oltatlanok is mehetnek a kórházi oltópontokra, akik eddig még nem regisztráltak a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, őket a helyszínen regisztrálják egy formanyomtatvány kitöltésével.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

A dolgozóiknak oltást előíró, nagyobb létszámú munkáltatók a megyei oltási munkacsoportoktól is kérhetnek vakcinát; az üzemorvosok rendelkezésére bocsátják az igényelt mennyiséget.

A közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy az oltási akcióhéten azok is érkezhetnek időpontfoglalás nélkül a kórházi oltópontokra, akik a harmadik adag vakcinát szeretnék kérni.

Mindenkinek ajánlott a harmadik oltás felvétele, aki elmúlt 18 éves, és már több mint négy hónap eltelt a legutóbbi oltása óta

– írták.

A legfontosabb, hogy az oltatlanok vegyék fel mielőbb az oltást, mert a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, náluk súlyos megbetegedést képes okozni – hangsúlyozták. A beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, míg ez a szám szakértők szerint az oltatlanok esetében tízszeres. Természetesen az oltási akcióhét előtt és után is fel lehet venni az első oltást – tették hozzá.

A cikk a 888.hu-n olvasható.

https://888.hu/ketharmad/november-22-etol-oltasi-akciohet-lesz-a-korhazi-oltopontokon-4339272/

Következő
A minimálbér 200 ezer forintra, a garantált bérminimum 260 ezer forintra emelkedik