Bejegyzés kép

A kormányfő szerint kell, aki beoltassa magát, ezért mindenkit arra biztat, hogy regisztráljon az oltásra, kell, aki beadja ezeket az oltásokat, amivel jelenleg rendben vagyunk, és kell vakcina. Orbán Viktor azt mondta, hogy az utóbbival van a legnagyobb gond, mert keletről – Kínából és Oroszországból – rendben érkeznek a vakcinák, de az Európai Uniós beszállítás továbbra is rendkívül lassú

 

Orbán Viktor elmondta, hogy mivel a 60 év felettiek vannak igazán nagy veszélyben, ezért úgy módosították az oltási sorrendet, hogy az ilyen emberek akkor is előrébb kerülnek a sorrendben, ha másoknál később regisztráltak.


Itt meghallgathatja az interjút!

 

Egyelőre nem kell külföldi segítség, több ágyunk és lélegeztetőgépünk van mint bárkinek Európában. Oltási hetekről beszélünk, a beérkezett szállítmányt először is be kell vizsgálni, amit a járványügyi szakemberek végeznek, majd eloltják. Ami raktáron marad, az azért van ott, mert vagy napokon belül el lesz oltva, vagy az első oltás párja. Magyarországon csak olyan oltás van jelenleg, aminek van párja.

A kormányfő szerint  sunyi hazugság arra hivatkozni, hogy mennyi vakcina van raktáron.

Ha nem rendeltük volna meg a keleti vakcinákat, akkor nagy bajban lennénk

Hétről hétre derül ki, hogy amit lekötöttünk Brüsszel által késlekednek. Ilyenkor meg kell próbálnunk valahonnan máshonnan rendelni, beszerezni. Aki nem rendelt keleti vakcinákat, ők kénytelenek várni. Ha nem rendeltük volna meg a keleti vakcinákat, akkor nagy bajban lennénk. Az egész világon a legjobban fertőzött terület az Európai Unió, az áldozatok 20 százaléka innen származik. Az oltásokat tekintve Izrael is és a britek jóval előrébb tartanak. Az átlagos átoltottság 7 százalék alatt van az unióban, tehát itt valami nincs rendben.

„Ezt elszúrták” – mondta a kormányfő.

Most két vita van Brüsszelben

Orbán elmondta, azért hozták nyilvánosságra a keleti vakcinaszerződéseket, mert Brüsszel azt nem teszi meg a nyugatiak esetében. Gyakran van úgy, hogy a szerződésekben szerepel olyan adat, amit nem lehet egyébként nyilvánosságra hozni. Most két vita van Brüsszelben. Az egyik, hogy mit rontottak el a bürokraták, nekik a szerződésekkel kellene bizonyítani, hogy jól tárgyaltak. A másik vita pedig a pénzről van szó .

„Ha többet kértek volna a nyugati vakcinákért, akkor azt is kifizettük volna . Ezek a viták gyakran pénzügyi viták” – mondta.

Az oltásellenesség folyamatosan jelen van a baloldalnál.

„Egyszerre kell megküzdenünk a vírussal és a baloldallal” – mondta. Morálisan vállalhatatlan, hogy emberek életével játszanának, amikor folyamatosan az oltás ellen beszélnek.

Most annak van itt az ideje, hogy az országban mindenhol megkapják az oltást emberek.

Izraelben is lesz egy magyar érdekeltségű vakcinagyár

A mi tudósaink is haladnak a magyar vakcina kifejlesztésével – tette hozzá. Gyártókapacitást kell felépíteni, hogy elegendő vakcinát tudjunk gyártani, és egy év múlva önellátó lesz Magyarország vakcinában. Izraelben is lesz egy magyar érdekeltségű vakcinagyár. Az újranyitással kapcsolatban elmondta, hogy egyelőre nem lehet pontos dátumot mondani. Senki nem gondolta volna, hogy egy harmadik hullámmal is meg kell majd küzdenünk. Ez a mutánsok miatt van. A nagy kérdés, hogy a vakcinák megvédenek-e a mutánsokkal szemben. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Magyarországon elérhető vakcinák hatékonynak a mutánsok ellen.

„Egyedül Magyarországon érhető el a világon ötfajta vakcina” – hangsúlyozta.

Most is a szabadságunk forog kockán

Március 15-el kapcsolatban elmondta, hogy közel áll a szívéhez. Ennek a napnak a hagyománya nélkül nem lehetett volna végrehajtani a rendszerváltást – hangsúlyozta. Most is a szabadságunk forog kockán, mert egy sunyi ellenséggel küszködünk – emelte ki. Ha összefogunk, akkor vissza fogjuk szerezni a szabadságunkat 2021-ben is.

A cikk a hirado.hu-n olvasható.

https://hirado.hu/belfold/cikk/2021/03/14/orban-viktor-harom-dolog-kell-az-oltasi-utem-fenntartasahoz

Következő
Már két magyar cég gyárt koronavírus elleni gyógyszert, hazai felhasználásra